Температурите остават високи и в първия ден от уикенда.Горещото време се очаква

...
Температурите остават високи и в първия ден от уикенда.Горещото време се очаква
Коментари Харесай

Обявиха жълт код за горещо време в 12 области

Температурите остават високи и в първия ден от уикенда.

Горещото време се чака да продължи и на следващия ден. За 12 области е в действие предизвестие за високи температури от първа степен - жълт код.

През днешния ден ще бъде най-вече слънчево. След обяд над планинските региони ще се развива купеста облачност и на обособени места ще превали временен дъжд. Ще има и гръмотевици, заяви Българска телеграфна агенция.

Вятърът ще бъде от източната четвърт, слаб, в източните региони - до сдържан.

Температурите и в Южна България ще се намалят и оптималните в страната ще бъдат сред 32° и 37°, в София - към 32°. Атмосферното налягане ще се задържи съвсем без смяна и ще бъде по-високо от междинното за месеца.

По Черноморието ще бъде слънчево, в утринните часове по северното крайбрежие с временни нараствания на облачността. Ще духа слаб до сдържан изток-югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 26°-29°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините ще бъде най-вече слънчево, след обяд с купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Ще духа слаб източен вятър, по най-високите върхове на Рила и Пирин сдържан от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 27°, на 2000 метра - към 19°.

През идващите дни времето ще бъде слънчево и горещо с максимални температури между 35° и 40°. Временни нараствания на облачността ще има в неделя над планинските региони в Югозападна България, само че вероятността за превалявания е дребна. Ще бъде съвсем безшумно.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР